Historia

Korson Sähkö-Yksikkö Oy perustettiin vuonna 1994 yhden työntekijän voimin. Yhtiön perustajana toimi Harri Suojoki, joka oli asunut koko ikänsä Korsossa ja nimesi yhtiönsä kotipaikkansa mukaan. Yhtiön toimialana on ollut alusta alkaen uusien rakennusprojektien, sekä saneerauskohteiden sähköasennustoiminta. Yhtiö toimi pitkään Korsosta käsin, kunnes vuonna 2006 se muutti isompiin tiloihin Keravalle. Yhtiö jatkaa toimintaansa edelleen Keravalla samassa osoitteessa, Vallinpääntie 2, mihin se tuolloin muutti.

 

Vuosien saatossa yhtiö on kasvanut yhdestä työntekijästä kolmenkymmenen ammattilaisen yritykseksi. Korson Sähkö-Yksikkö Oy on merkittävä toimija pääkaupunkiseudun asuntorakentamisessa. Yhtiö on ollut mukana rakentamassa suurinta osaa viime vuosikymmenten uusista pääkaupunkiseudun kaupunginosista. Muun muassa sellaiset uudet asuinalueet kuin Viikki, Tammisto sekä Arabianranta ovat kuuluneet projekteihimme. Myös mm. Ruoholahtea, Aurinkolahtea sekä Vuosaarea olemme olleet mukana rakentamassa.

 

Merkittävä virstanpylväs saavutettiin, kun yhtiö osallistui vuonna 1999 valmistuneeseen Espoon Meritorni –projektiin. Yli 70 metrinen ja 22 kerroksinen tornitalo oli pitkään Suomen korkein asuinrakennus. Tämän jälkeen yhtiö onkin ollut mukana mm. Vantaan Kielotornin sekä Espoon Omenatornin rakentamisessa.

 

Asuntorakentamisen lisäksi yhtiö on ollut mukana erilaisissa liiketilaprojekteissa mukaan lukien pääkaupunkiseudun Starkin myymälä- ja varastotiloissa, sekä Rolacin pääkonttorin ja teollisuuskiinteistöjen rakentamisessa. Muita liiketilaprojekteja joissa olemme olleet mukana, ovat erilaiset parkkitalot, S-Marketit ja palvelutalot.

 

Viimeisimpänä aluevaltauksena olemme olleet mukana KNX –älykotiprojekteissa Kalastamassa sekä Espoossa. KNX –järjestelmä mahdollistaa asuntojen veden ja sähkönkulutuksen reaaliaikaisen seurannan, sekä myös laitteiden etäkäytön mobiilisti. Uudenlaisen älykotien rakentamisen oletetaankin yleistyvän lähitulevaisuudessa.

 

Yhtiö siirtyi uuteen aikaan, kun yhtiön toimitusjohtajana aloitti Sami Haatanen maaliskuussa 2017, joka ennen toimitusjohtajuuttaan on ehtinyt työskennellä yrityksessä jo yli 15 vuotta.